Amb ganes de festa!
SOMl'escola
dels somriures!
EXPOSICIONS
ESO
3 anys
ESCULTURES
Espai i volum per construir
Tècnica: Fang de diferents colors
La nostra ciutat ofereix la possibilitat de gaudir de l’art a l’aire lliure. Tot passejant descobrim les escultures més properes de l’escola. Jugar amb materials per crear volums, aquestes escultures son el resultat.
Cicle Superior
4 anys
LA ROSASSA
El cercle: la primera forma a l'abast de l'infant
Tècnica: Pintura al tremp i ceres sobre fusta
Les formes geomètriques sempre presents en l’entorn: cercles, triangles i quadrats són la primera representació de l’espai. Juguem a trobar formes geomètriques i descobrim La Rosassa del Monestir de Sant Cugat.
Cercles que combinen i creen diferents composicions.
El llenguatge plàstic facilitat als infants desenvolupar les seves possibilitats d’expressió i interpretació. Partint de l’observació i coneixement dels arbres deixem via lliure a la creació.
Aquests arbres són el retrat que cada nen i nena ha fet del seu entorn natural més proper “Els arbres de l’escola”
5 anys
ELS NOSTRES ARBRES
Tècnica: Pintura al tremp i collage
sobre fusta
Ed. Infantil
Descobrim l'entorn més proper
Cicle Inicial
1r
Cicle Inicial
PRIMÀRIA
SOM MAGS i MAGUES DE LA PLÀSTICA
La meva vareta d'artista!
Tècnica: Pintura al tremp sobre fusta
L'art és un llenguatge que ens permet explicar qui som i què ens agrada.
Aquesta vareta d’artista és un retrat de cada nen i nena de primer que explica qui són, com són i què els agrada a través del llenguatge dels colors.
1r
Cicle Inicial
PRIMÀRIA
1r
Cicle Inicial
PRIMÀRIA
​CARTES MÀGIQUES
Experimentar, descobrir, atrevir-se i expressar!
Aquesta col·lecció de petites composicions ha començat amb una treball de tria i selecció. Cada alumne ha escollit els materials que volia utilitzar, i aquesta primera decisió ha comportat un treball de recerca de solucions i procediments per manipular-los.
Les petites decisions, la recerca de solucions i la llibertat d'acció plàstica ofereixen als nens i a les nenes la possibilitat d'anar forjant el seu propi criteri estètic.
Tècnica: Mixta sobre cartró.
2n
Cicle Inicial
PRIMÀRIA
AMANIDA D’EMOCIONS!
Olor, emoció i color
L'Art, com les emocions, és una experiència multisensorial. Aprendre a despertar els sentits i percebre conscientment emocions i sensacions ens permetrà gaudir més de tot el que ens envolta i enriqueix la nostra experiència artística.
Hem observat retrats cubistes de Picasso i hem treballat les barreges de colors amb llum i ombra. Hem construït un retrat que ens recorda moltes emocions viscudes.
Tècnica: Collage i pintura al
tremp sobre fusta.
Cicle Mitjà
EMPREMPTES VISUALS
Símbols gràfics que ens representen
Viatgem en el temps centrant l’atenció en les manifestacions culturals i artístiques significatives que ens permeten entendre l’evolució de l’art i la relació d’aquest amb la vida quotidiana de cada moment de la història.
Amb aquesta obra col.lectiva elaborada conjuntament amb l’artista santcugatenca Marta Ballvé hem intentat traduir els diferents conceptes treballants al llarg d’aquest viatge en el temps en imatges gràfiques amb les quals casdascú de nosaltres se sent identificat.
4t
Cicle Mitjà PRIMÀRIA
Tècnica: Obra col·lectiva
Mireu el vídeo
ART IBER CONTEMPORANI
Del fang dels ibers al fang present
Hem viatjat virtualment al llarg del curs a diferents continents, tot centrant l’atenció en les manifestacions primerenques culturals pròpies de cada indret i que després han resultat influenciar en la cultura i l’art dels nostres dies.
Per a fer aquesta obra col·lectiva hem utilitzat els materials que feien servir els ibers i ens hem inspirat en l’exposició SOL i OMBRA de Miquel Barceló. Hem recobert el metacrilat de fang i, tot rascant-lo o passant-hi per sobre el dit, la mà o el colze, hi hem esgrafiat els animals marins que al deixar passar la llum es veuen reflectits en el terra.
Tècnica: Barbotina amb vernís sobre metacrilat
3r
Cicle Mitjà PRIMÀRIA
Mireu el vídeo
Cicle Superior
SKYLINE
Treball cooperatiu
El panorama urbà o el perfil d’emblemàtics monuments de tres cèlebres ciutats europees han estat el punt de partida per elaborar un treball interdisciplinari que ha recollit informacions tractades des de diferents punts de vista.
Les unitats de mesura, l’equilibri de les proporcions, les construccions digitals en 3D, la recerca de dades, l’elaboració de textos informatius en diverses llengües i l’aplicació dels elements plàstics han configurat cadascuna de les siluetes urbanes.
6è
Cicle Superior PRIMÀRIA
Tècnica: Impressió digital en 3d i en talladora làser
Mireu el vídeo
​HOMENATGE A MONET
De Monet a Ibarrola
Cada artista del passat acaba relacionant-se amb un artista viu del present, buscant connexions i mirant d’entendre els avenços en el llenguatge artístic.
Relacionem l’obra de Monet amb un artista contemporani, Agustín Ibarrola. A partir d’aquest últim i de la llibertat de creació que ofereix la contemporaneïtat els proposem un repte creatiu en grup.
Ens inspirem en el Bosc d’Oma, obra del pintor i escultor Agustín Ibarrola, que representen la situació social, els ulls dels avantpassats, la llum del bosc... que té com a finalitat utilitzar el paisatge com a suport artístic per tal de fusionar el treball de l’artista amb la naturalesa.
​
Tècnica: Teles sobre escorça
5è
Cicle Superior PRIMÀRIA
Mireu el vídeo
ESO
IMATGES
MATEMÀTIQUES
“To those who do not know mathematics it is difficult to get across a real feeling as to the beauty, the deepest beauty, of nature. ... If you want to learn about nature, to appreciate nature, it is necessary to understand the language that she speaks in.”
Per a aquells qui no coneixen les matemàtiques és difícil sentir la bellesa, la profunda bellesa, de la natura ... Si vols aprendre sobre la natura, apreciar la natura, cal entendre el llenguatge en què parla.
Richard Feynman
Les Matemàtiques són al nostre voltant, només hem de saber mirar per a veure-les. Els alumnes de segon cicle de secundària us presenten la seva especial manera de veure les matemàtiques en relació amb el món que els envolta.
ESO
REMIX THE SCHOOL
El projecte Remix the School es planteja com una plataforma per proporcionar experiències maker, STEAM i d'aprenentatge actiu, amb l’objectiu de poder donar solucions imaginatives, basades en el disseny, la co-creació i tecnologies digitals, a problemes locals.
El projecte intenta apropar de manera creativa als nois i noies les 7 R del desenvolupament sostenible (reduir, reutilitzar, reciclar, respectar, reparar, reflexionar i rebutjar) i convidar-los a expressar-se artísticament mentre aprenen a dissenyar els seus propis biomaterials amb residus d'aliments mitjançant tècniques artesanals i de fabricació digital.